HATVANI LOVASTANYA

  A Duna-Tisza köze nyugati felén, három történeti-néprajzi táj: a Kiskunság, a Bácska és a Kalocsai Sárköz találkozásánál fekszik a 9168 lakosú alföldi kisváros, Kecel.

  A 2012-ben alapított Hatvani Lovastanya a várostól 1 km-re, az 54-es főút mentén található. A közel 5 ha-os területen, 11 boxos istálló, téliesített karámok, tóval ellátott legelő biztosítják az itt élő lovak kényelmét.


  Fő tevékenységünk a gyermek és felnőtt kezdő/ haladó lovasok oktatása, terep- és túralovaglás, gyermektáboroztatás és bértartás.

  Lovardánk a Lovasturisztikai Szövetség minősítési rendszerében 4 patkós minősítést kapott.


  A lovardában a lovaglás mellett lehetőség van lovaskocsizásra, horgászatra, csónakázásra, a játszótéren pedig a legkisebbek sem unatkozhatnak.

  Kültéri kemencénk és szalonnasütögetőnk, illetve a tóparti grillező igény szerint a vendégek rendelkezésére áll. Borospincénkben saját és a környék neves borászainak borai is megkóstolhatók.


  Az istálló fölött kialakított 2 és 3 ágyas szobákban, 20 fő számára tudunk szállást biztosítani.


  11 belovagolt, levizsgáztatott, nyugodt vérmérsékletű, osztályban és terepen egyaránt megbízható lovunk várja a lovaglás, és lovaskocsikázás kedvelőit. Környékünkön kiválóak a feltételek a terep-, és túralovagláshoz. A szikes puszta, a homoki legelők, ősgyepes területek, telepített erdők és szőlőültetvények, mocsaras, égerlápos természetvédelmi területek változatos útjai szinte egész évben lovagolhatók.


  Oktatóink több éves szakmai tapasztalattal, lovastúravezetői szakképesítéssel rendelkeznek. Német és/vagy angol nyelven társalgási szinten beszélnek.


  A Hatvani család  lovas kötődése és elhivatottsága  nem új keletű. Az édesapa Hatvani Gábor kettes fogathajtó volt. 1985-ben Országos II helyezett, 1986-ban pedig Akadályhajtásban és Egyéni Összetettben I helyezett. A keceli Lovas Club elnöke.
  Az édesanya Hatvani Gáborné Marika A, B és C kategóriás fogathajtó versenyek bírája, és a Duna-Tisza közi régió Fogathajtó Szakágának elnökségi tagja.
  Hatvani Zalán gazdasági agrármérnök.  Másoddiplomáját a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán hippológus-lovastanár szakon szerezte. Gyakorlott terep-, és túravezető , a keceli Hagyományörző Lovaskör tagja. Lovasiskolai oktató-futószárazó képesítéssel rendelkezik.
  Dr. Hatvani Csilla agrármérnök, szaporodásbiológiai szaktanácsadó, a Hatvani Lovastanya szakmai vezetője.  A Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán hippológus lovastanár szakon 2014-ben diplomázott. 12 éves kora óta aktív lovas, gyakorlott terep- és túravezető. Lovastúra vezetői képesítéssel rendelkezik.